Porcellio laevis

Tästä lajista meillä on kahta värimuotoa; orange ja dairy cow. Dairy cow'lla on monia nimiä, kuten dalmatian ja panda, mutta parhaiten kyseinen värimuunnos tunnetaan dairy cow'na.

Porcellio laevis on loistava lisä moneen terraarioon, koska ne pitävät terraariota puhtaana ulosteesta ja homeesta ja toimivat myös satunnaisena herkkuna monelle herpille. Porcellio laevis pitää korkeasta ilmankosteudesta - osittain siksi, että tämä maalla asuva äyriäinen hengittää kidusten kautta! Vedessä nämä eivät kuitenkaan elä, vaan kosteassa sammaleessa ja mullassa, kivien ja keppien alla. Terraario-olosuhteissa porcellio laevis usein pesiytyy mielellään huokoisille pinnoille esimerkiksi korkin palan alle. Porcellio laevista kasvattaessa on hyvä järjestää niille kostea ja kuiva pääty. Kosteassa päädyssä voi pitää sammalta ja siiroja tarkkailemalla voi päätellä onko kosteutta liikaa vai liian vähän. Jos siirat ryhmittyvät kuivaan päätyyn voi päätellä märän päädyn olevan liian märkä ja sama toisinpäin. Siiroille voi tarjota kaikenlaista ruokaa lisänä. Kananmunan kuoret, kalanruoka, porkkana, kurkku, koiran herkkuluut yms ovat kaikki huvenneet hyvin siiralaatikoissamme. Sopiva määrä ruokaa on sellainen että se ei kerkeä homehtumaan. Jos ruoka kerkeää homehtumaan niin ei hätää! Älä vaan lisää ruokaa ennen kuin entiset on homeineen syöty. Joskus homelaji voi olla sellainen jota siirat karttavat eli jos ruoka ei vaikuta hupenevan niin poistaa sen vasta sitten.

Tämä laji lisääntyy todella nopeasti ja on kiehtovaa seurattavaa. Uroksen erottaa naaraasta tarkkailemalla peräpäätä; uroksella on siellä pitkä "pyrstö". Naaraalla tämä "pyrstö" on lyhyempi. Toinen helppo tapa erottaa sukupuolet on katsoa pullottaako siiran vatsa. Ei - siellä ei ole rullakebab, vaan naaralla on vatsassaan hautomatasku, jossa alkiot kehittyvät pikku hiljaa aikuisen näköisiksi siiroiksi, jotka lähtevät aikanaan liikkeelle aivan vanhempiensa näköisinä, mutta todella paljon pienempinä. Oikeassa valaistuksessa lähetä katsottuna alkioiden liikahtelun hautomataskussa voi jopa nähdä! Siira synnyttää kerralla useita kymmeniä eläviä poikasia. Tämä ponnistus on monelle siira-äidille liikaa ja ne usein menehtyvät synnytykseen. Onneksi poikaset eivät emoaan tarvitse eivätkä osaa kaivata vaan emosta tulee lastensa ensimmäinen ateria.