Info

Ihmiset Exoskeletonin takana

Olemme Minna ja Nea, kaksi eläinrakasta naista Etelä-Savosta. Kasvatamme pienimuotoisesti erilaisia hittiäisiä harrastuksenamme. Molemmat ovat harrastaneet erilaisia lemmikkejä jo vuosia, ja kokemusta on kertynyt hyvin monipuolisesti. Menossa mukana heiluvat myös kaksi valkoistapaimenkoiraa, arosopuleita, viljakäärme sekä tietysti iso ja kirjava joukko hyönteisiä!

Exoskeleton

Exoskeleton-hittiäissivu sai alkunsa, kun pohdimme kätevää tapaa jakaa hittiäisten kasvatuksessa saatua tietotaitoa muillekin hittiäisten harrastajille. Suomenkielisiä tietolähteitä monen hittiäisen hoitoon on tarjolla vain suppeasti tai ei ollenkaan. Sivuston kautta voisimme auttaa muitakin pääsemään rakkaan harrastuksemme pariin ja innostumaan myös itse kasvattamaan hittiäisiä!

Eettisyys hittiäisten kasvatuksessa on meille tärkeää. Emme pidä hyönteisiä, jotka on kerätty harrastukseen suoraan luonnosta - keskitymme lajeihin, joita on kasvatettu lemmikkeinä jo useampia sukupolvia. Lisäksi ylläpidämme tervettä geenipoolia hittiäisillemme hankkimalla säännöllisesti uusia yksilöitä oman kasvatuksemme ulkopuolelta rikastamaan geeniperimää. Kaikki hittiäiset asuvat myös kotonamme ja elävät rakastettujen lemmikkihittiäisten elämää.

Ekologisuuden otamme huomioon käyttämällä lähetyksissä kierrätettyjä (ja kierrätettäviä) pakkausmateriaaleja aina kun se on mahdollista. Keräämme eläimille ruokaa puhtaasta luonnosta aina kesäisin, kun  luonnonkasveja on saatavilla. Lisäksi keräämme mahdollisimman paljon hyönteisillemme substraatteja itse puhtaasta suomalaisesta koivumetsästä, kaukana kaupunkien saasteista.