Aikuinen kuoriainen

Juuri kuoriutunut kovakuoriainen

Kuoriutumisen jälkeen aikuinen kovakuoriainen saattaa kaivautua viikoksi tai jopa kahdeksi substraatin sekaan ja pysytellä täysin näkymättömissä inaktiivisena. Tämä on normaalia käytöstä ja siitä ei kannata huolestua. Kuoriainen kömpii kyllä näkyville kun on siihen valmis.

Vastakuoriutuneita ja inaktiivisia Chlorocala smaragdina-aikuisia.
Vastakuoriutuneita ja inaktiivisia Chlorocala smaragdina-aikuisia.

Aktiivinen aikuinen

Lopulta kuoriainen aloittaa aktiivisen elämänvaiheen. Aikuinen kuoriainen käyskentelee ympäri terraariota etsien ruokaa ja lajikumppaneita. Tämä elämänvaihe riippuu kestoltaan paljon kovakuoriaisen lajista noin 3 kuukaudesta pariin vuoteen.

Aikuinen kuoriainen syö ylikypsiä hedelmiä (esim. banaani, päärynä, omena) tai beetle jellyjä. Beetle jelly kannattaa vaihtaa noin kerran viikossa tai joskus useamminkin, jos terraariossa on todella korkea ilmankosteus tai ruoka homehtuu. Ruuan kunto ja riittävyys kannattaa tarkastaa päivittäin. Eri lajit (ja jopa yksilöt) preferoivat eri makuja; kokeile, mikä kuoriaisellesi maistuu parhaiten! Jos kovakuoriaisnaaras munii paljon, saattaa se silloin hyötyä kalsium-jellystä, josta se saa enemmän ravintoaineita munimiseen.

Kukkakuoriaiset viihtyvät normaalissa huoneenlämmössä eivätkä välttämättä tarvitse edes valaistusta vaikka se suotavaa onkin. Kuoriaiset hyötyvät yö/päivä-syklin ilmaisemisesta valolla ja valon puute saattaa aiheuttaa ongelmia lisääntymisessä. Lisäksi kukkakuoriaiset köllöttelevät mielellään mahdollisimman lähellä valoa joka viittaisi siihen että ne nauttivat lampun tuomasta lämmöstä ja valosta.

Vanhuudesta saattaa viestiä yleinen liikkeiden hidastuminen ja raajojen katkeilu. Kuoressa saattaa alkaa näkymään kulumia, kun kuori on hankautunut terraarion koristeita tai substraattia vasten.

Kovakuoriaisen kehonkieli

Vaikka kukkakuoriaiset ovat simppeleitä otuksia, niillä on havaittavissa perustunteita, kuten pelkoa ja innostusta/uteliaisuutta. Pelokas kuoriainen pyrkii kauemmas uhasta ja saattaa tekeytyä kuolleeksi, mutta virkoaa hetken päästä. kun uhka on poistunut. Innokas kuoriainen kurottautuu tuntosarvet viuhkana mielenkiinnon kohdetta kohti. Tämän voi havaita erityisen hyvin sillon kun herättää nukkuvan kuoriaisen lempeällä puhalluksella. Kuoriainen hitaasti havahtuu ja virkistyy ja nostaa tuntosarvensa pystyyn ja avaa ne viuhkaksi. Joskus saattaa nähdä kun kuoriaisen leuat alkavat napsumaan - ehkä se koittaa silloin maistella ilmaa?