Mecynorrhina savagei

Kamerunin juovakukkakuoriainen


  • generaatioaika: 11-12 kk
  • ruokavalio: toukille lahopuuta ja ylivuotista lehtikatetta suhteessa 2:1, kuoriaisille ylikypsät hedelmät ja beetle jelly
  • lämpötila: 20-25 °C
  • ilmankosteus: korkea, 60-80 %
  • terraarion koko: parvelle 45x45x45 cm tai sitä suurempi

Yleistä

Kamerunin juovakukkakuoriainen on toiseksi suurin lajeistamme. Kokoa sillä voi olla 65 mm! Koiraalla on vaikuttava talikkomainen sarvi, jolla se puolustaa aggressiivisesti reviiriään toisilta koirailta. Pisin sarvi voittakoon!

Tämän lajin koiraita voi silti asuttaa samaan asumukseen, mutta suotavaa on, että silloin on useita ruokintapaikkoja eri puolilla terraariota (yksi per koiras), koska joskus voimakkain koiras saattaa "vartioida" ruokaansa pitkiäkin aikoja estäen toisten koiraiden ruokailun. Tämän lajin lentopörinä on yllättävän hiljainen lajin kokoon nähden ja sillä on kauniit metallinsiniset siivet.

Lajille sopiva terraario on esim. 45x45x45 cm. Sumuttele terraario päivittäin. Kuoriainen viihtyy huoneenlämmössä mainiosti.

Toukkien hoito

Juovakukkakuoriaisten toukkien hoidossa voi soveltaa kuoriaistoukkien yleisiä hoito-ohjeita. Hoito-ohjeisiin pääset klikkaamalla tästä. Toukkia voi pitää keskenään isommassakin porukassa esim. faunaboksissa, eivätkä ne vahingoita toisiaan, kunhan vain ruokaa on aina tarpeeksi - toukat ovat L3-vaiheessa huomattavan isoja ja vahvoja leukoineen!

Sopiva lehtikatteen ja lahopuun suhde juovakukkakuoriaisten toukille on 2:1, eli lehtikatetta tulee olla enemmän kuin lahopuuta.