Coelorrhina hornimani

Kamerunin punapääkukkakuoriainen, "hornimani"

  • generaatioaika: 6-10 kk
  • ruokavalio: toukille lahopuuta ja ylivuotista lehtikatetta suhteessa 1:1, kuoriaisille ylikypsät hedelmät ja beetle jelly
  • lämpötila: 20-25 °C
  • ilmankosteus: korkea, 60-80 %
  • terraarion koko: 30x30x30 cm tai sitä suurempi

Yleistä

Kamerunin punapääkukkakuoriainen tai tutummin hornimani on Suomessa melko yleisesti saatavilla oleva kovakuoriaislaji. Kokoa tällä toverilla on n. 30 mm. Kuoriaisella on nimensä mukaisesti punertavanruskea pää sekä keltavihreä, raidallinen ruumis. Koiraan erottaa naaraasta komea punainen sarvi.

Laji on helppohoitoinen ja sopii mainiosti aloittelevalle kovakuoriaisten kasvattajalle. Hornimanit ovat hyvin helppohoitoisia ja palkitsevia kasvatettavia, koska ne lisääntyvät helposti. Koiraat harvakseltaan saattavat taistella siten, että ne koittavat kammeta toisen koiraan pois reviiriltään, mutta eivät yleensä satuta toisiaan, vaikka taistelut hurjalta saattavat näyttääkin. Hornimanit ovat päiväaktiivisia ja tykkäävät lennellä, jos asumus on sopivan suuri. Muutamalle yksilölle kelpaa hyvin esim. 30x30x30cm terraario. Terraario kannattaa sumutella päivittäin.

Toukkien hoito

Hornimanitoukkien hoidossa voi noudattaa yleisiä kuoriaistoukkien hoito-ohjeita. Hoito-ohjeisiin pääset klikkaamalla tästä. Toukkia voi huoletta pitää keskenään isommassakin porukassa esim. faunaboksissa, eivätkä ne vahingoita toisiaan. Sopiva lehtikatteen ja lahopuun suhde smaragdikuoriaisille on 1:1.